A műsor két alapítója és házigazdája:

Szilágyi Szilárd, párkapcsolati tanácsadó, szexológus. Ugyan kamaszkora óta érdekelte a pszichológia, először mégis a műszaki főiskolát választotta, majd kommunikációs tanácsadó lett. Bár már akkor is jelentős számban találták meg azok, akik személyes nehézségeikre kerestek megoldást, sokáig „felmentette magát” azzal, hogy nincs kompetenciája a kezelésükhöz.

Lovasterápiás kitérő után viselkedéselemzést tanult, majd elvégezte az egyik legnevesebb párterapeuta képzés első, majd második szintjét és vált – első magyarként – a Gottman Referral Network teljes jogú tagjává.

Nemiségtudományi tanulmányait is külföldön folytatta, szexuálterapeuta képesítését a Buehler Intézetben, szexológusi végzettségét pedig a Dr. Rachael intézetben nyerte el. 2019-ben a Professzorok az Európai Magyarországért szexológiai nívódíjjal jutalmazta. 2020-ban tagjává fogadta az American College of Sexologists, így néhai Dr. Buda Béla után elsőként kapta meg a Certified Sexologist minősítést. Szakmai oldala itt található.

Dr. Lassányi Gábor, régész, egyiptológus, meseterapeuta. Tanulmányait az ELTÉ-n végezte, ott is doktorált egyiptológiából. Több mint húsz éven át dolgozott ásatásokon Budapesten és Kelet-Afrikában: Egyiptomban, Szudánban. Szervezett országos kiállításokat több régészeti témából és a római kori mágiáról.

Negyvenes éveihez közeledve lassan a halottak világa felől inkább az élők felé fordult. 2019-ben elvégezte a Boldizsár Ildikó féle Metamorphoses Meseterápiás Módszer alkotó-fejlesztő meseterapeuta képzését. A szexualitást mind történeti és kulturális, mind pedig az emberi életet számtalan módon átszövő jelenségként aktívan kutatja.

Rendszeresen szervez mesecsoportokat felnőtteknek, tart egyéni alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozásokat életválságban lévő embereknek. Elsősorban a 30–50-es korosztály nehézségeiben mozog otthonosan: párkapcsolat, szakítás, válás, újrakezdés, önazonosság, nem hagyományos kapcsolati formák és a szexualitás a legfőbb témái. Szakmai oldala oldala itt található.